27 iulie 2013

Remedii naturale pentru chisturi ovariene
Chistul ovarian este un sac umplut cu lichid, benign, care se dezvolta pe unul sau pe ambele ovare. Cele mai multe femei nici macar nu observa ca au un chist ovarian pana cand nu fac o ecografie abdominala sau alte proceduri medicale. Cele care cresc imping spre alte organe producand simptome cum ar fi dureri abdominale, sangerari si contacte sexuale dureroase. In cazul in care suferiti de dureri abdominale severe, trebuie sa mergeti la medic imediat deoarece acest lucru ar putea fi un semn ca chistul s-a rupt.


Care sunt cauzele chisturilor ovariene?

Ele sunt adesea cauzate de un dezechilibru hormonal si au fost legate de utilizarea de medicamente pentru fertilitate care suprastimuleaza sistemul de reproducere.

Ce remedii naturale puteti folosi pentru a scapa de chisturi ovariene?

Dieta

Dieta poate juca un rol important pentru a scapa de chisturi ovariene. Reducerea sau eliminarea laptelui, a fainii albe si a alimentelor procesate si adaugarea mai multor fructe, legumelor de culoare neagra, cu frunze verzi si fibre poate ajuta organismul sa se vindece natural.

Suplimentele

Uleiul de luminita de seara este bogat in acizi grasi esentiali, acid gamma-linolenic, care ajuta la reglarea dezechilibrelor hormonale care cauzeaza chisturi ovariene. Suplimente, cum ar fi vitamina E si Omega 3 au proprietati puternic antiinflamatorii care ajuta la vindecare.

Remedii cu plante
Black Cohosh (Cimicifuga racemosa) este un puternic echilibrant hormon natural. Este o planta perena ce provine din America de Nord si este folosita de secole pentru tratarea problemelor ginecologice.


Fructul castitatii (Vitex agnus castus) este un remediu comun pe baza de plante pentru chisturi ovariene. Numeroase studii au aratat ca Vitex agnus castus are capacitatea de a regla secretia ovariana si de a restabili echilibrul endocrin al femeii. De asemenea, inhiba cresterea celulelor canceroase la nivelul sanului, ovarului, colului uterin, stomacului si colonului.
Radacina de unicorn (Chamaelirium luteum) este o planta traditionala folosita din timpuri coloniale care ajuta la normalizarea sistemului de reproducere feminin. Actioneaza direct asupra ovarelor, regleaza ovulatia si repara mucoasa uterului.
Radacina de Yam salbatic (Wild Yam) este o radacina care creste in America de Sud si este un antispastic natural eficace in tratamentul chisturilor ovariene si durerilor uterine.
Este important sa retineti ca aceste remedii pe baza de plante nu ar trebui sa fie utilizate de catre femeile insarcinate sau care alapteaza. Cei cu probleme medicale serioase ar trebui sa consulte un medic inainte de a folosi remedii pe baza de plante.


Esente de flori


Esentele diluate de flori, cum ar fi caprifoi, Impatiens sau Sporul casei, castane rosii, nuci si ovaz salbatic ajuta la tratarea chisturilor ovariene si la reechilibrarea sistemului de reproducere feminin.

HomeopatieHomeopatia ajuta organismul sa se vindece si sa-l restabileasca energetic. Apis mellifica trateaza chisturile ovariene care apar pe partea dreapta si Bellis perennis este un antiinflamator care micsoreaza chisturile ovariene.Sursa: voices.yahoo