4 august 2013

5 alimente sanatoase care lupta contra poftei de dulce
Pofta de zahar si obiceiul de a manca prea multe alimente care contin zahar pot cauza probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea si bolile de inima.

Potrivit dr. Deirdre Rawlings de la Clayton College of Natural Health, acest lucru poate fi prevenit prin consumul de alimente sanatoase, care lupta contra poftei de dulce.


Pentru a combate pofta de dulce, dr.Deirdre Rawlings recomanda ca oamenii sa consume aceste 5 alimente sanatoase:

MarulMerele au un gust dulce, natural, ceea ce le face eficiente contra poftei de dulce. Ele sunt, de asemenea, bogate in fibre. Fibrele fac ca stomacul sa se simta plin si satisface pofta de dulce.Porumbul dulce


Porumbul dulce este un alt aliment sanatos, care poate ajuta contra poftei de dulce. Acesta este foarte eficient deoarece are un gust dulce atunci cand este gatit, este satios si este, de asemenea, bogat in antioxidanti, vitamine, minerale si fibre dietetice.

Cartofii dulciO alta leguma care are un gust dulce atunci cand este gatita este cartoful dulce. Cartofii dulci nu numai ca va satisfac pofta de dulce, dar, de asemenea, furnizeaza organismului vitamina C, vitamina D, vitamina B6 si fier. Nutrientii din cartofii dulci pot ajuta la prevenirea bolilor de inima, cancer si alte boli degenerative.
Scortisoara


Proprietatile extraordinare ale scortisoarei pot ajuta contra poftei de dulce. Principalul ingredient activ al scortisoarei este hydroxychalcone, care ajuta la imbunatatirea efectului insulinei si satisface pofta de dulce. Scortisoara normalizeaza, de asemenea, nivelul de zahar din sange.


RosiileTomatele, de asemenea, sunt eficiente contra poftei de dulce deoarece acestea sunt bogate in serotonina. Studiile sugereaza ca nivelurile scazute de serotonina sunt printre principalele cauze ale poftei de dulce. Rosiile sunt, de asemenea, bogate in crom, un mineral care reduce poftele alimentare, regleaza colesterolul, grasimea si nivelul de zahar din sange.


Sursa: naturalnews