2 august 2013

Extractul de castan salbatic pentru varice si circulatieExtractul de castan salbatic este utilizat pe scara larga in Europa pentru probleme de insuficienta venoasa cronica si probleme de varice. S-a demonstrat ca acesta reduce durerea de picioare si imbunatateste functia circulatorie la persoanele cu aceasta problema.

Ca atare, acesta este un nutrient pe baza sinergica de sustinere a sistemului cardiovascular si de imbunatatire a structurii si functiei generale circulatorii.
Arborele de castan (Aesculus hippocastanum) produce o samanta, care este folosita ca un extract de supliment alimentar. Extractul de castan salbatic este o sursa bogata de nutrienti, printre care cel cunoscut sub numele de Aescin (sau escin) care este considerat un compus biologic activ.
Extractul de castan salbatic lucreaza in mai multe moduri pentru mentinerea starii de sanatate a capilarelor si a venelor.
Este o substanta tonica directa pentru vene si valve, avand functia de reglare atat a capilarelor cat si a venelor care implica canalele ionice si fluxul de calciu, in special. Actiunile sale sunt unice si fascinante.
Pe de o parte, extractul de seminte de castan relaxeaza mucoasa endoteliala a capilarelor, sporind producerea de oxid nitric si reducerea inflamatiei. Acesta ajuta, in general, la scaderea tensiunii arteriale generale si la reducerea edemelor.
Pe de alta parte, in timp ce asigura integritatea structurala a venelor si valvelor, extractul de seminte de castan  creste presiunea in vene astfel incat sa poata pompa sangele mai eficient impotriva gravitatiei (spre deosebire de efectul relaxant pe care il are asupra capilarelor).
Castanul salbatic ca supliment este sinergic cu alte suplimente care sustin integritatea cardiovasculara, cum ar fi extractul de seminte de struguri, paducel, resveratrol, rodie, tocotrienol, flavone polymethoxylated, fiecare nutrient adaugand propriile sale avantaje unice in sprijinirea integritatii cardiovasculare si a imbunatatirii functiei acesteia.

Sursa: wellnessresources