2 august 2013

Extractul de rodie este un puternic distrugator al CandideiExtractele de rodie care sunt cunoscute pentru componenta lor principala activa, punicalaginul, au primit o atentie considerabila datorita rolului lor de protectie cardiovasculara si de prevenire a cancerului. Punicalaginul este cea mai importanta componenta activa care se gaseste in fructele proaspete de rodie. Punicalaginii se pierd de obicei sau se gasesc in cantitati foarte mici atunci cand se face suc din rodie. Un nou studiu arata ca punicalaginii au o puternica actiune antifungica impotriva Candidei albicans.

O examinare microscopica detaliata a celulelor acestei ciuperci, care a fost expusa la punicalagin a aratat ca membranele celulelor sale au fost distruse total. Acest lucru este incredibil de important deoarece Candida supravietuieste printr-un ''camp de forta'' in jurul membranelor sale celulare. Cercetatorii, de asemenea, au combinat punicalagin cu medicamentul antifungic Diflucan (fluconazol) si au constatat ca


Diflucanul a fost de doua ori mai eficace. Rezistenta Candidei la Diflucan este o preocupare majora la nivel mondial, utilizarea acestui medicament avand efecte secundare adverse asupra glandelor suprarenale ale unei persoane, putand perturba stabilitatea normala a hormonilor steroizi produsi de glandele suprarenale.
Multi americani traiesc cu probleme cronice datorate Candidei albicans ca urmare a excesului de antibiotice, medicamente steroidiene, alcool, si / sau dietele bogate in zahar. Intre timp, aceste probleme scad si cresc in intensitate, multi oameni confruntandu-se cu o sanatate digestiva precara si cu probleme ale sinusurilor. Suprainfectia cu Candida albicans este o cauza principala a astmului. Toxinele de Candida provoaca declinul mental (pierderi de memorie, depresie), cresterea riscului de boli de inima, cancer si obezitate.


Sursa: wellnessresources