3 august 2013

Ghici ce ucide o persoana la fiecare 19 minute?Cand oamenii se gandesc la lucruri care le-ar putea pune viata in pericol, o mare parte dintre ei se tem de accidente de avion sau atacuri ale rechinilor, chiar daca statisticile arata ca decesele legate de aceste evenimente sunt destul de rare. In schimb, mult prea putini oameni cred in mod gresit ca anumite aspecte ale vietii de zi cu zi sunt extrem de sigure, atunci cand, in realitate, acest lucru este de multe ori departe de adevar.
Un astfel de ritual de zi cu zi, care este mult mai periculos decat multi oameni cred este de a lua medicamente farmaceutice prescrise in mod corespunzator. Pastilele luate zi de zi pentru ''imbunatatirea sanatatii'' a devenit un lucru mult prea comun pentru multi americani. S-a constatat ca aproximativ 50% dintre americani ia un medicament farmaceutic zilnic. Numarul persoanelor in varsta care au acest obicei atinge un procent de 90% si poate chiar mai ingrijorator, 20% dintre copii ia un medicament farmaceutic.
In acelasi ritm, statisticile arata ca decesele de la medicamentele farmaceutice cresc intr-un ritm alarmant. Daca veti scrie pe Google ''medicamentele farmaceutice ucid'', veti vedea titlurile de la principalele site-uri de stiri, cum ar fi Fox si CNN, care spun:

''Medicamentele ucid cu 300% mai multi americani decat drogurile ilegale...''
''Medicamentele ucid acum mai multi oameni decat accidentele de circulatie...''
''Medicamentele ucid o persoana la fiecare 19 minute...''
''Medicamentele ucid acum mai multi oameni decat heroina si cocaina ...''


Sursa: realfarmacy