23 august 2013

Remedii naturale contra caderii parului
Pierderea parului sau chelia afecteaza majoritatea barbatilor si femeilor din intreaga lume. Acest lucru poate afecta personalitatea si aspectul unei persoane, provocand chiar si traume psihologice. Cu toate acestea, prin remedii eficiente impotriva caderii parului se poate incetini procesul considerabil sau chiar opri.

Cauzele caderii parului

1. Boli sau interventii chirurgicale
O boala sau o interventie chirurgicala majora poate determina caderea unei mari cantitati de par, din cauza stresului, dar numai temporar.


2. Infectii
Anumite infectii fungice ale scalpului pot cauza caderea parului, dar pot fi usor tratate cu medicamente antifungice. Pierderea parului poate aparea ca urmare a unei boli, cum ar fi lupusul sau diabetul.

3. Dezechilibru hormonal
Caderea parului poate fi cauza unor probleme hormonale. De exemplu, acest lucru poate fi cauzat de glanda tiroida hiperactiva sau subactiva. Chiar si un dezechilibru al hormonilor de sex masculin sau feminin, androgeni si estrogeni, poate fi cauza caderii parului. Firele de par se refac prin corectarea acestui dezechilibru hormonal. La femeile insarcinate, pierderea temporara a parului poate dura aproximativ trei luni dupa nasterea copilului datorita schimbarilor hormonale.

4. Medicamente
Unele medicamente pot cauza caderea parului, dar aceasta pierdere poate fi oprita prin intreruperea administrarii medicamentului. Unele medicamente cunoscute care cauzeaza pierderea parului sunt anticoagulantele, medicamentele pentru guta, chimioterapia, supradoza de vitamina A, anticonceptionalele si antidepresivele.

Tratamente  naturale contra caderii parului

1. Alimentatia

O alimentatie care da rezistenta parului trebuie sa cuprinda alimente integrale, cum ar fi cartofi, castraveti, ardei verde si rosu, si varza deoarece acestea sunt bogate in siliciu mineral. Chiar si alimentele bogate in fier, cum ar fi carnea slaba, previn caderea parului.

2. Ulei de palmier pitic

Uleiul de palmier pitic previne caderea parului, care este cauzata de o boala.

3. Aromaterapie

Uleiuri esentiale amestecate de cimbru, rozmarin, levantica si lemn de cedru cu seminte de struguri si uleiuri de jojoba. Se maseaza usor scalpul timp de trei pana la cinci minute.

4. Ayurveda

Uleiul Bhringaraj sau Brahmi, un produs ayurvedic, daca este aplicat in mod regulat pe scalp, stimuleaza cresterea parului. Plantele ayurvedice, cum ar fi Ashwagandha si Amla sunt, de asemenea, cunoscute pentru stimularea cresterii parului.

5. Medicina traditionala chineza

In medicina traditionala chineza, pierderea parului este legata de o deficienta energetica a rinichilor. Tonicele renale sunt de obicei recomandate contra caderii parului.Sursa: natural-remedies