8 septembrie 2013

Remedii naturale pentru hipertensiune arteriala
Studii recente sugereaza ca unul din trei adulti din Statele Unite sufera de hipertensiune arteriala, iar 90-95% din toate cazurile nu arata o cauza.
Hipertensiunea arteriala secundara este adesea cauzata de rinichi anormali, ingustarea arterelor si deficiente structurale ale aortei.

Persoanele cu hipertensiune arteriala pot prezenta urmatoarele simptome:

 • ameteala
 • vedere incetosata 
 • greata
 • durere de cap

Cai naturale de atac ale tensiunii arteriale ridicate

Fara indoiala anumite plante si suplimente pot trata hipertensiunea arteriala, iar de altele trebuie sa va feriti, cum ar fi lemnul dulce, Ephedra, Asian ginseng si ulei esential de rozmarin, daca ati fost diagnosticat cu hipertensiune arteriala. Cu toate acestea, pentru a va trata cu metode naturale eficiente, luati in considerare variantele de mai jos:


 • Usturoiul
Daca suferiti de o hipertensiune arteriala usoara, studiile au aratat ca suplimentul de praf de usturoi poate reduce in mod eficient tensiunea arteriala sistolica si diastolica. Este important sa se utilizeze cu precautie deoarece are capacitatea de a subtia sangele si ar putea interactiona cu alte medicamente pe care le luati, cum ar fi Coumadin (Warfarina).

 • Uleiul de peste
Tensiunea arteriala poate fi scazuta prin includerea uleiului de peste in dieta voastra.

 • Suplimente
Dovezile au aratat ca adaugarea de suplimente de calciu in regimul de zi cu zi poate reduce tensiunea arteriala sistolica. Suplimentele de potasiu pot reduce atat tensiunea arteriala sistolica cat si cea diastolica. Puteti lua, de asemenea, suplimente de magneziu pentru a trata tensiunea arteriala diastolica.

 • Medicina traditionala chineza
Vindecatorii traditionali chinezi leaga de multe ori hipertensiunea arteriala cu probleme in ceea ce priveste circulatia energiei vitale (numita Qi) in organism. Cu o combinatie de tratamente pe baza de plante si acupunctura, unii pacienti se pot vindeca. Practicienii medicinei chineze au laudat, de asemenea, castanele de apa, napul, telina chinezeasca, boabele de paducel, fasolea mung si mierea ca avand proprietatea de a reduce tensiunea arteriala.

 • Gingko
Luati comprimate de Gingko Biloba sau adaugati 1/2 de lingurita de extract lichid la un pahar de apa de doua ori pe zi ca tratament. Utilizati acest remediu natural timp de doua-trei luni.

 • Vitamina E
Luati 400 UI de vitamina E in fiecare zi.

 • Acid folic poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale la unii pacienti.
 • Ceai de paducel si crizantema
Paducelul imbunatateste circulatia in zona coronariana, in timp ce florile de crizantema relaxeaza inima si imbunatateste fluxul de sange.


Adunati 30 de grame de varfuri inflorite de paducel uscate, 25 de grame de Ja Hua (flori de crizanteme uscate), 25 de grame de flori uscate de tei si 20 de grame de coada soricelului uscat. Se amesteca toate si se pastreaza intr-un recipient uscat, etans. Adaugati doua lingurite de amestec la o cana (sau ceainic mic). Apoi adaugati o cana de apa proaspata fiarta. Lasati la infuzat timp de 10 minute plantele si apoi strecurati ceaiul. Beti o ceasca de ceai de trei ori pe zi.
Sursa: natural-remedies