30 octombrie 2013

Remediu natural pentru menopauzaCe este menopauza?

Cand o femeie ajunge la mijlocul varstei de treizeci de ani, productia de hormoni din ovare scade. Acest lucru continua, de asemenea,  pana la varsta de patruzeci de ani, atunci cand nivelul de hormoni poate fluctua. Cu toate acestea, pe la cincizeci de ani, perioadele se termina complet.
Acest lucru determina o serie de modificari ale corpului, care afecteaza o femeie atat fizic cat si mental in grade diferite.

Care sunt simptomele menopauzei?Nivelul fluctuant al hormonilor aduce cu sine simptome si probleme, cum ar fi:

1. Bufeuri

Bufeurile apar de obicei cu cel putin un an sau cinci ani inainte de incetarea menstruatiei. Acestea pot deranja si perturba somnul si viata de zi cu zi. Un val fierbinte induce cresterea caldurii de la piept spre cap. Bufeurile apar cel mai frecvent pe timp de noapte si poate dura de la cateva secunde pana la o ora.

2. Uscaciune vaginala

Scaderea hormonilor poate duce la uscaciune vaginala, caz in care trebuie sa folositi unui lubrifiant vaginal pentru a mentine o viata sexuala activa cu un disconfort minim. Cu toate acestea, in cazuri mai grave, poate fi recomandata o crema cu estrogen de catre medicul dumneavoastra.

3. Alte simptome

Alte simptome pot include dificultati de concentrare, dureri de cap, oboseala, transpiratii nocturne, depresie si anxietate, tulburari de somn, incontinenta, si altele asemenea. Aceasta conditie poate duce, de asemenea, la osteoporoza si boli cardiovasculare. Unele femei cresc in greutate, mai ales in jurul taliei.

Remedii naturale pentru menopauza

1. Dieta

Dieta este importanta in controlul simptomelor de menopauza ca remediu natural. Deoarece, in acest stadiu, organismul necesita estrogeni, hormoni feminini, trebuie sa cresteti consumul de alimente care contin fitoestrogeni, cum ar fi soia, cereale, ovaz, grau, orez brun, tofu, migdale, caju, fructe si legume proaspete. Trebuie sa renuntati la bauturi carbogazoase cu cofeina, zahar, carne procurata din comert, inclusiv carne de vita, carne de porc si de pui.

2. Exercitii fizice

Acestea reduc severitatea simptomelor menopauzei. De asemenea, amelioreaza stresul si imbunatateste de multe ori depresia si anxietatea. Exercitiile zilnice imbunatatesc, de asemenea, masa osoasa.

3. Plante medicinale

Plantele medicinale, cum ar fi Black Cohosh, Dong Quai, ulei de luminita de seara, gingseng si Vitex Agnus Castus poate ajuta multe femei sa gestioneze mai eficient simptomele menopauzei.

4. Trifoi rosu - Isoflavon

Promensilul, care contine trifoi rosu isoflavon, este un remediu natural eficient pentru bufeurile cauzate de menopauza. Acest supliment alimentar scade numarul de  bufeuri si transpiratiile nocturne.

5. Bacteriile ''bune''

Lactobacillus acidophilus si bifidus sunt bacterii ''bune'' in intestinele noastre. Ele ajuta la metabolism si in utilizarea estrogenilor in timpul menopauzei. Bacteriile bune pot fi gasite in diverse formule nutritive pe piata.

6. Ayurveda

Aceasta stiinta veche indiana de vindecare holistica considera menopauza ca o conditie ''de echilibru''. Este nevoie de o schimbare a stilului de viata, in care trebuie sa consumati alimente calde si bauturi, mese regulate, culcatul devreme, masaj cu ulei, yoga, meditatie, mersul pe jos si condimente, cum ar fi fenicul si chimen.

Atentie, simptomele menopauzei difera de la femeie la femeie. Deci, adopta o cura naturala care functioneaza cel mai bine pentru tine, dar nu fara a consulta un medic.Sursa: natural-remedies