29 noiembrie 2013

10 alimente bogate in potasiu


In timp ce bananele sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat de potasiu (o banana potrivita are 422 mg de potasiu), exista multe alte alimente care sunt o sursa mare de acest nutrient important. Iata zece alimente care fac parte din aceasta categorie:


Avocado
Un avocado are 975 mg de potasiu.


Pepene galben
O ceasca de pepene galben are 427 mg de potasiu.


Tomate
O ceasca de rosii tocate sau feliate are 427 mg de potasiu.


Ciuperci crimini
O ceasca de ciuperci crimini are 390 mg de potasiu.










Swiss chard

Doua frunze de swiss chard au 364 mg de potasiu.







Spanac
Doua cesti de spanac crud contine 335 mg de potasiu.


Broccoli
O ceasca de broccoli tocat contine 287 mg de potasiu.


Telina
O ceasca de telina tocata contine 263 mg de potasiu.


Salata Roumaine
Doua cesti de salata Roumaine tocata contine 232 mg de potasiu.


Varza
O ceasca de varza calita contine are 220 mg de potasiu.









Sursa: healthdiaries.com