19 noiembrie 2013

25 de motive pentru a manca banane
Bananele pot vindeca mahmureala, lupta impotriva depresiei, protejeaza impotriva diabetului, orbirii, osteoporozei si chiar cancerului renal!


Iata 25 de motive pentru a manca banane:

1. Bananele ajuta la combaterea depresiei, deoarece acestea contin niveluri ridicate de triptofan, care este metabolizat in serotonina, neurotransmitator responsabil de fericire si de starea de spirit.
2. Doua banane mancate inainte de a incepe antrenamentul va poate oferi un impuls de energie suplimentar prin sustinerea zaharului din sange.
3. Bananele protejeaza impotriva crampelor musculare si poate impiedica pe timpul noptii spasmele musculare.
4. Bananele ajuta la contracararea pierderii de calciu in timpul urinarii si poate contribui la cresterea rezistentei osoase.
5. Bananele imbunatatesc starea de spirit si elimina stresul.
6. Bananele protejeaza, de asemenea, impotriva diabetului de tip II, ajuta la pierderea in greutate, stimuleaza sistemul nervos si ajuta la producerea celulelor albe din sange, toate aceste lucruri datorandu-se nivelului ridicat de vitamina B-6 gasita in banane.
7. Datorita fierului gasit in banane, acestea ajuta la vindecarea anemiei.
8. Deoarece bananele au un nivel ridicat de potasiu si sunt sarace in sare, ele au fost recunoscute oficial de catre FDA ca fiind capabile sa reduca tensiunea arteriala si sa protejeze impotriva atacurilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.
9. Bogata in pectina, banana ajuta la digestie si elimina usor toxinele si metalele grele din organism.
10. Bananele actioneaza ca un prebiotic, stimuland cresterea bacteriilor prietenoase din intestine. Ele produc, de asemenea, enzime digestive care ajuta la absorbtia nutrientilor.
11. Suferiti de constipatie? Datorita continutului bogat de fibre, bananele ajuta la normalizarea motilitatii intestinale.
12. Bananele calmeaza tractul digestiv si ajuta la refacerea electrolitilor pierduti prin diaree.
13. Bananele sunt un antiacid natural, ajutand in cazul refluxului de acid si arsurilor la stomac.
14. Bananele sunt indicate pentru ameliorarea ulcerului gastric, protejand mucoasa stomacului impotriva acizilor corozivi.
15. Consumul de banane ajuta la prevenirea cancerului de rinichi, protejeaza ochii impotriva degenerescentei maculare, intarind oasele prin cresterea absorbtiei de calciu.
16. Bananele te ajuta sa fii mai atent si mai inteligent. Mananca o banana inaintea unui examen pentru a beneficia de un nivel ridicat de potasiu.
17. Bananele sunt bogate in antioxidanti, furnizeaza radicali liberi si protejeaza de boli cronice.
18. Mancati o banana intre mese deoarece ajuta la stabilizarea zaharului din sange si reduce greata de dimineata.
19. Daca frecati intepaturile de insecte sau pielea in caz de urticarie cu partea interioara a cojii de banana, aceasta calmeaza mancarimile si iritatiile.
20. Controleaza zaharul din sange.
21. Banana poate reduce temperatura corpului si va racoreste in timpul febrei sau pe o zi fierbinte.
22. Starea de spirit, potentiator de triptofan natural, ajuta la ameliorarea tulburarilor emotionale sezoniere ( Seasonal Affective Disorder SAD)
23. Renuntati la fumat? Bananele contin niveluri ridicate de vitamine din complexul B si ajuta la  recuperarea de potasiu si magneziu ca efect al renuntarii la fumat.
24. Eliminati un neg prin plasarea unei bucati de coaja de banana (partea interioara) pe locul afectat.
25. Frecati interiorul unei coji de banana pe pantofii din piele sau genti, apoi stergeti cu o carpa uscata pentru o stralucire rapida.


Sursa: higher-health.org