2 februarie 2014

Cel mai bun deodorant naturalSursa: http://www.theeverythingsoapblog.com


De ce sa folosim un deodorant natural?

In principiu, deodorantele comerciale contin parabeni si triclosan, care sunt daunatoare organismului. In afara de iritatii minore, eruptii cutanate si efectul nociv asupra mediului, cea mai mare problema de sanatate este posibila cauza a cancerului la san. Indiferent de nume, iata ce ingrediente contin deodorantele antiperspirante din magazine:

Deodorant cu arbore de ceai, unt de cacao si shea

Sursa: http://www.theeverythingsoapblog.com

Reteta se face cu unt si ceara, fara uleiuri. Este antifungic, antiviral, antibacterian, antimicrobian, antiseptic, cicatrizant, tine mirosul sub control.

Ingrediente

1.5 linguri de ceara de albine
4 linguri de unt de shea
1 lingura de unt de cacao
4 lingurite de argila (bentonita sau caolin)
20-25 de picaturi de ulei esential de arbore de ceai (sau 10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai cu 10-15 picaturi de ulei esential din orice planta doriti)

Preparare


Sursa: http://www.theeverythingsoapblog.com

Puneti ceara de albine, untul de cacao si untul de shea intr-un recipient pentru microunde. Puneti-l apoi in cuptorul cu microunde timp de 1-3 minute sau pana cand amestecul este aproape topit. Se amesteca pana cand devine tot un lichid limpede.

Sursa: http://www.theeverythingsoapblog.com

Apoi adaugati argila si amestecati cu o furculita pana cand amestecul devine frumos si neted. Este nevoie doar de 1 minut.

Sursa: http://www.theeverythingsoapblog.com

Apoi se adauga uleiurile esentiale si se amesteca. Pregatiti un castron mare in care puneti cateva pahare de apa rece si un pahar cu gheata. Puneti recipientul cu deodorantul topit in baia de gheata. Se agita amestecul de deodorant incet in timp ce incepe sa se racesca si sa se ingroase un pic. Cand s-a racit si inca mai este moale se toarna intr-un recipient ales pentru uzul zilnic.
Este atat de simplu. Intregul proces dureaza doar 10-15 minute.

Sursa: http://www.theeverythingsoapblog.com

Puteti sa-l lasati sa se raceasca peste noapte la temperatura camerei sau dupa 15 minute puneti-l in congelator pentru aproximativ 30 de minute.
Pastrati-l departe de caldura si de lumina soarelui. Puneti-l intr-un dulap la intuneric.
Sursa: theeverythingsoapblog.com