15 februarie 2014

Remedii naturale pentru racealaRaceala obisnuita este o boala cauzata de o infectie cu un virus localizat in nas. De aceea, atunci cand se declanseaza raceala sunt afectate sinusurile, urechile si bronhiile. Virusii racelii se pot multiplica doar atunci cand acestia sunt in interiorul celulelor vii. In afara acestora nu se pot multiplica, dar infectia poate fi inca transmisa.
Aceasta boala poate provoca, de asemenea, tuse, raguseala, dureri de cap, febra si frisoane. Simptomele de raceala pot semana cu cele ale gripei, dar sunt mai blande. Gripa poate provoca de obicei dureri musculare, febra si tuse mai severa.
In ceea ce priveste tratamentul acesteia, poate fi rezumat astfel: ''daca luati medicamente pentru raceala, va veti vindeca in termen de sapte zile si daca nu, va veti vindeca intr-o saptamana!''. Cu alte cuvinte, aceasta boala trebuie sa-si urmeze cursul complet, iar medicamentele pot sau nu pot fi eficiente.
Remediu natural pentru raceala

Suna ciudat, dar cea mai frecventa boala din lume nu are nici un leac. Cu toate acestea, puteti incerca unele plante excelente ca remediu natural pentru raceala:

1. Ardei rosu
Ardeiul iute este antiviral si cel mai eficient impotriva racelii. Cu toate acestea, stomacul trebuie sa tolereze ardeiul iute pentru a trata infectia cu virus!

2. Echinacea
Aceasta este cea mai buna planta pentru etapele de inceput ale racelii. Desi nu este un antibiotic si nu distruge microbii, aceasta stimuleaza producerea de celule albe in sange care lupta impotriva virusului.

3. Socul
Socul este folosit de secole ca un remediu natural pentru raceala si gripa. Este cel mai bine sa fie luat la primele semne de raceala.

4. Usturoiul
Acest antibiotic cu adevarat natural, distruge bacteriile straine cu ajutorul unei substante numita alicina. Usturoiul este cel mai eficient atunci cand este proaspat.

5. Ghimbirul
Ghimbirul, fie proaspat ras sau sub forma de pulbere, consumat sub forma de ceai induce transpiratia si eliminarea microbilor. Acesta stimuleaza sistemul imunitar si sistemul respirator si ajuta la reducerea simptomelor racelii cum ar fi febra, congestia sinusurilor, durerilor de gat, durerilor de stomac si a senzatiei de greata.

6. Isopul
Isopul are unele proprietati care il fac valoros in tratarea racelilor.

7. Roinita
Roinita este adesea folosita in starile febrile si elimina starea de letargie. Aceasta este eficienta atunci cand este proaspata.

8. Menta
Menta este cea mai eficienta in raceala si gripa. Aceasta trebuie utilizata in stare proaspata.

9. Coada soricelului
Coada soricelului este una dintre cele mai bune plante care lupta cu febra. Pentru raceli, aceasta se poate combina cu alte plante, cum ar fi menta sau socul.

Sursa: natural-remedies