27 februarie 2014

Tipuri de plante de interior care curata aerul din casa
De ce sa investiti in purificatoare de aer electrice scumpe cand puteti cumpara cateva tipuri de plante de apartament pentru a curata si a filtra aerul natural si ieftin?
Toate plantele de interior cu flori sau nu sunt capabile sa purifice aerul din interior intr-o anumita masura, prin procese de fotosinteza normale. Dar unele s-au dovedit mai benefice decat altele in eliminarea toxinelor de uz casnic nocive, chiar eliminarea a 90% din produsele chimice din aer, in doar 24 de ore!
Acest lucru inseamna ca aceste tipuri de plante de apartament pot reduce riscul de cancer, astm, alergii, tulburari autoimune si alte boli.

Cele trei toxine principale de uz casnic sunt:

  • benzenul
  • formaldehida
  • tricloretilena


Urmatoarea lista cu tipuri de plante benefice de apartament este un inceput in gasirea plantelor potrivite pentru casa voastra:

Aloe Vera (Aloe barbadesis)Beneficii: Nu numai ca poate fi folosita pentru arsuri pe piele, dar este cunoscuta, de asemenea, pentru eliminarea formaldehidei din aer.


Areca Palm (Chrysalidocarpus lutescents)

Beneficii: Purificator de aer general, mai ales ca ea creste mai mare.


Peperomia obtusifolia (Ficus robusta)


Beneficii: Aceste plante de apartament curata aerul prin emiterea unei cantitati mari de oxigen, purificand aerul din interior prin eliminarea substantelor chimice, cum ar fi formaldehida sau alte toxine.

Bamboo Palm (Chamaedorea seifrizii)


Beneficii: Potrivit studiilor facute de NASA, elimina formaldehida si, de asemenea, actioneaza ca un umidificator natural.

Boston Fern (Nephrolepis exaltata Bostoniensis)


Beneficii: Actioneaza ca un umidificator de aer natural, elimina formaldehida si este un purificator de aer general. Este printre cele mai bune plante de apartament de purificare a aerului.

Corn Cane (Dracaena Massangeana)


Beneficii: Este cunoscuta pentru eliminarea formaldehidei.

Pygmy Date Palm (Phoenix roebelenii)


Beneficii: Se spune ca elimina formaldehida si xilenul (un produs chimic gasit in materiale plastice si solventi) din aer.

Iedera sau English Ivy (Hedera helix)


Beneficii: Este cunoscuta pentru indepartarea benzenului chimic, un carcinogen cunoscut in fumul de tigara, detergenti, pesticide si alte materiale sintetice, se spune ca este fantastic pentru astm si alergii si, de asemenea, elimina formaldehida.

Ficus alii (Ficus maeleilandii alii)


Beneficii: Este declarat a fi un mare purificator de aer general.

Gerbera Daisy (Gerbera sp. sau Gerbera jamesonii)


Beneficii: NASA spune ca aceasta planta este fantastica in eliminarea benzenului, cauzator de cancer. Absoarbe, de asemenea, bioxidul de carbon si emite oxigen in timpul noptii, imbunatatind somnul!

 Pothos auriu sau iedera dracului (Epipremnum aureum syn. sau Scindapsus aureus)


Beneficii: NASA plaseaza aceasta planta printre primele trei tipuri de plante mari de apartament care elimina formaldehida. De asemenea este cunoscuta pentru eliminarea monoxidului de carbon si cresterea calitatii generale a aerului din interior.

Janet Craig (Draecana deremensis)


Beneficii: Este declarata a fi un bun purificator de aer general, eliminand cei mai multi poluanti atmosferici.

Kimberly Queen Fern (Nephrolepis obliterata)


Beneficii: Aceste tipuri de plante de apartament curata formaldehida, toluenul si xilenul din casa voastra.

Lady Palm (Rhapis Excelsa)


Beneficii: Aceste tipuri de plante de apartament se spune ca sunt cele mai bune purificatoare de aer, eliminand cei mai multi poluanti atmosferici.

Marginata (Dracaena marginata)


Beneficii: Este cunoscut pentru purificarea aerului de benzen care se gaseste in materialele sintetice, fumul de tigara si alte produse de uz casnic. De asemenea, este cunoscuta pentru indepartarea formaldehidei, xilenului (gasite in lacuri, vopsele si diluanti de vopsea) si tricloretilena (din solventi) din aer.

Moth Orchid (Phalaenopsis)


Beneficii: Se spune ca elimina COV (compusi organici volatili) si formaldehida care se gaseste in vopsele, solventi si alte materiale sintetice.

Crizantemele (Chrysanthemum morifolium)


Beneficii: Este foarte eficienta in eliminarea benzenului, tricloretilenei, formaldehidei si amoniacului.

Crinul Pacii (Spathiphyllum sp.)Beneficii: Este cunoscuta pentru eliminarea benzenului. De asemenea, elimina sporii de mucegai din aer, tricloretilena, formaldehida si acetona.

Philodendron (P. cordatum, P. scadens, P. selloum)


Beneficii: Este considerata de NASA printre cele mai bune tipuri de plante de apartament care elimina formaldehida, in special concentratiile mai mari.

Snake Plant (Sansevieria trifasciata) 


Beneficii: NASA spune ca aceasta planta absoarbe toxinele, cum ar fi oxizii de azot si formaldehida.

Planta - paianjen (Clorophytum comosum)


Beneficii: Elimina formaldehida, monoxidul de carbon si alte toxine si impuritati.

Ficus Tree (Ficus benjamina)


Beneficii: Cunoscut pentru eliminarea toxinelor comune aeropurtate si pentru cresterea nivelului de oxigen.

Aducerea mai multor tipuri de plante de apartament care curata aerul poate crea o stare buna de sanatate si un mediu frumos.


Sursa: herbs-info