8 martie 2014

Remediu natural pentru negiNegii sunt inofensivi, dar sunt inestetici. Acestia sunt de fapt tumori benigne cauzate de virusul papilloma uman (HPV) pe stratul exterior al pielii. Negii nu sunt cancerosi, dat sunt contagiosi si se pot raspandi de la o zona a corpului la alta si de la o persoana la alta. Negii se pot dezvolta oriunde pe corp, de obicei pe degete, brate si maini. Inainte de a cauta ajutor medical pentru a elimina negii, un pacient poate incerca unele remedii naturale comune.Usturoiul este un antiviral puternic si deoarece negii sunt cauzati de un virus, uleiul de usturoi este un remediu eficient pentru negi. Uleiul de usturoi se poate prepara in casa: se toaca usturoiul, se acopera cu ulei si se lasa la frigider peste noapte. In dimineata urmatoare, strecurati uleiul si folositi un tampon de bumbac pentru a aplica uleiul pe neg, acoperindu-l cu un bandaj. Uleiul se va aplica zilnic si veti observa ca in cateva zile negii vor dispare.

Coaja de banana. Negii sunt uneori cauza unui nivel scazut de potasiu in organism. Cojile de banane sunt bogate in potasiu si ca urmare pot fi foarte benefici in tratarea unui neg. Conform Universitatii Maryland Medical Center, taierea unei bucati de coaja de banana si fixarea acesteia cu o banda pe neg este un mod eficient de a elimina negii. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui facut acest lucru zilnic (noaptea) si bandajul lasat peste noapte. Acest lucru va permite ca potasiul din coaja bananelor sa patrunda in neg. Daca se urmeaza tratamentul in mod corespunzator, ar trebui sa se vada o schimbare in aspectul negilor in cateva saptamani de utilizare a acestei metode.

Gheara de pisica. Gheara de pisica contine proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice care pot fi toate de ajutor in eliminarea negilor. Se pot lua 20 mg capsule de gheara de pisica de trei ori pe zi (conform Universitatii Maryland Medical Center). Acest remediu special este eficient in diferite tipuri de veruci, inclusiv negi obisnuiti, veruci genitale si chiar veruci plantare.
Otetul de mere

Pentru a elimina negii cu otet de mere, veti avea nevoie de trei lucruri:

1. Otet de mere (orice marca).
2. Bumbac (tampoanele cosmetice de bumbac sunt foarte bune).
3. Banda adeziva.

Metoda de indepartare a negilor. Utilizarea otetului de mere.

1. Folosind apa si sapun, curatati negii si zona din jurul negilor. Uscati cu un prosop.
2. Inmuiati bumbacul in otetul de mere.
3. Puneti bumbacul care este imbibat cu otet de mere pe neg si acoperiti-l cu o banda adeziva.
4. Lasati bumbacul inmuiat cu otet de mere pe neg peste noapte.
5. Dimineata, urmati pasii 2 si 3 din nou.

Daca este posibil, in timpul tratamentului, negii dvs. ar trebui sa fie acoperiti cu bumbac, imbibat cu otet de mere, in orice moment.

La ce va puteti astepta in timpul tratamentului negilor cu otet de mere?

1. Negul va deveni negru in timpul acestui tratament. Acest lucru este normal si nu trebuie sa va faceti griji.
2. Negul se va usca si va incepe sa se contracte. Acesta este un lucru bun!
3. Unii oameni simt durere atunci cand utilizeaza otetul de mere pentru indepartarea negilor. Acest lucru este, de asemenea, normal si nu trebuie sa fiti ingrijorati.

Lasati netratati, negii se pot raspandi si mari, fiind mai dificil si mai costisitor de eliminat. Un medic poate elimina cu usurinta negii sau verucile prin congelare sau crioterapie sau poate arde negul prin electrocauterizare. La unii pacienti, negii dispar spontan, in aproximativ o luna, dar atunci cand sunt lasati netratati, nu numai ca se raspandesc, dar poate sa dureze doi sau trei ani pana dispar.
Oamenii pot preveni negii prin spalarea frecventa a mainilor, sa nu zgarie negii, prin evitarea atingerii de altii si prin purtarea unei incaltamanite adecvate intr-un vestiar sau o zona de piscina.

Sursa:

http://familydoctor.org/familydoctor/en/diseases-conditions/warts.html
http://voices.yahoo.com/natural-remedies-warts-12541508.html?cat=68
http://www.versatilevinegar.org/usesandtips.html#4
http://umm.edu/health/medical/altmed/condition/warts