22 aprilie 2014

8 motive sa mancam papaya
Papaya este un fruct uimitor, care ar trebui cu siguranta sa fie inclus in masa fiecaruia. Papaya are un gust minunat si este perfect pentru persoanele care incearca sa piarda in greutate. Compozitia dulce si zemoasa a fructului papaya este bogata in vitamine si substante nutritive care dau acestui fruct tropical puteri de vindecare minunate. Cititi mai departe si descoperiti unele dintre cele mai bune motive sa mancati papaya.1. Este antiinflamator

Papaya contine chymopapin si papaina, doua enzime minunate si este, de asemenea, bogat in vitamina A,C si caroten. Toate acestea contribuie la protejarea impotriva artritei reumatoide, precum si la reducerea inflamatiei.

2. Ajuta la echilibrarea florei intestinale

Antibioticele pot fi foarte daunatoare corpului nostru si pot distruge bacteriile benefice din intestine. Sucul de papaya ajuta la refacerea bacteriilor bune intestinale distruse de antibiotice. Deci, in timpul si dupa tratamentul cu antibiotice, incercati sa consumati multa papaya sau sa beti suc de papaya.

3. Reduce greata

Papaya sunt o mare sursa de enzime care ajuta digestia si echilibreaza acidul din stomac. Acest fruct poate, de asemenea, reduce greata. Daca vreti sa reduceti in mod natural greata, consumati cateva felii de papaya.

4. Bun pentru ochi

Asa cum am mentionat mai sus, papaya este bogat in vitamina A si betacaroten, care sunt foarte bune pentru protejarea vederii de la degenerare si care, de asemenea, contribuie la imbunatatirea acesteia.

5. Reduce nivelul de stres

Studiile au constatat ca vitamina C ajuta la reglarea fluxului de hormoni de stres, astfel reducand stresul. Papaya este o sursa excelenta de vitamina C si este indicata pentru acele zile grele, stresante.

6. Calmeaza crampele menstruale 

Stiati ca frunzele de papaya sunt un remediu bun pentru crampele menstruale? Pentru a scapa de durerea enervanta, se adauga o frunza de papaya, tamarind si sare intr-un pahar de apa si se fierbe. Desi acest amestec nu este delicios, dupa ce-l bei, te vei simti mult mai bine.

7. Ajuta in lupta cu cancerul

Una dintre enzimele fructului papaya, papaina, a fost considerata ca un posibil ajutor in efectele secundare cauzate de terapia contra cancerului, inclusiv dificultati de inghitire si ranile din gura dupa chimioterapie. Consumul de papaya imbunatateste, de asemenea, sistemul imunitar si ajuta la combaterea cancerului.

8. Ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange

Daca luati anticonceptionale sau daca sunteti fumator, sunteti predispus la un risc mai mare de a face cheaguri de sange. Consumul de papaya poate preveni dezvoltarea cheagurilor de sange datorita faptului ca papaya contina fibrina.Sursa: en.amerikanki.com