27 aprilie 2014

Beneficiile uimitoare ale nucilor de caju

Nucile de caju sunt fructele unui copac originar din Brazilia si cresc la terminatia unui fruct, aparent un soi de para. Ele sunt pline de antioxidanti, vitamine si minerale care sunt necesare pentru functionarea normala a corpului. Nucile de caju au multe beneficii pentru sanatate, printre care se enumera si cele prezentate mai jos:

1. Previn cancerul
Proantocianidele sunt o clasa de flavonoide care lupta impotriva celulelor tumorale, oprindu-le sa se divida in continuare. Aceste proantocianide si continutul ridicat de cupru din nucile de caju lupta impotriva celulelor canceroase si tine departe cancerul de colon. Acesta este unul dintre beneficiile majore ale nucilor de caju.

2.Inima sanatoasa
Nucile de caju au un continut scazut de grasime in comparatie cu alte fructe cu coaja lemnoasa, iar acidul oleic din ele este foarte sanatos pentru inima.

3. Scade presiunea ridicata a sangelui
Nucile de caju scad tensiunea arteriala cu ajutorul magneziului prezent in ele.

4. Oase sanatoase
Calciul si magneziul este, de asemenea, important pentru sanatatea oaselor, care se gasesc in principal in nucile de caju.

5. Sanatatea sistemului nervos
Magneziul este depozitat pe suprafata oaselor, impiedicand intrarea calciului in celulele nervoase, mentinand astfel vasele de sange si muschii relaxati. Cantitatea insuficienta de magneziu poate permite calciului sa intre in vasele de sange, ducand la contractarea acestora. De asemenea, aceasta duce la cresterea tensiunii arteriale, dureri de cap, migrena, etc.

6. Previn calculii biliari
Aportul zilnic de nuci de caju poate reduce riscul de a dezvolta calculi biliari pana la 25%.

7. Ajuta la pierderea in greutate
Nucile de caju sunt considerate ''grasimi bune'', ele continand colesterol bun. Deci, contrar credintei populare, cei care mananca caju cel putin de doua ori pe saptamana, cresc in greutate mai putin in comparatie cu cei care mananca mai putin.

8. Antioxidanti
Seleniul, cuprul, magneziul actioneaza in calitate de cofactori pentru multe enzime.

9. Ajuta la digestie
Nucile de caju ajuta la dezvoltare si crestere, la sinteza acizilor nucleici si la digestie.

10. Continut ridicat de vitamine
Nucile de caju sunt bogate in vitamine, cum ar fi riboflavina, acidul pantotenic, tiamina, niacina, etc. Aceste vitamine va protejeaza impotriva anemiei sideroblastice, pelagra, etc.11. Gingii si dinti sanatosi
Asa cum am mentionat mai inainte, continutul de magneziu din nuci este foarte bun pentru oase, pentru a avea dinti sanatosi si gingii puternice.

12. Somn placut
Dupa menopauza, aceste nuci de caju pot da un somn relaxat si placut in timpul noptii.

13. Radicalii liberi
Nucile de caju ajuta organismul sa utilizeze in mod corespunzator fierul si sa elimine radicalii liberi care cauzeaza probleme de sanatate.

14. Degenerescenta maculara
Nucile de caju au capacitatea de a filtra razele de soare UV si de a ne proteja de degenerescenta maculara.


Sursa: whydontyoutrythis.com