3 aprilie 2014

Beneficiile uleiului esential de salvieUleiul de slavie este unul dintre cele mai relaxante uleiuri esentiale. Acesta a fost venerat pentru proprietatile sale medicinale inca din Evul Mediu, atunci cand era cunoscut sub numele de Oculus Christi - ''Ochiul lui Hristos''.
Uleiul are nenumarate proprietati benefice, avand capacitatea de a calma diferite sisteme ale corpului. Acesta ajuta la scaderea tensiunii arteriale crescute, fiind un afrosidiac.

Unul din efectele principale ale uleiului de salvie este de a usura problemele de stomac. Este antispastic si carminativ, ajutand la eliminarea tensiunii din stomac si la usurarea digestiei.
Uleiul de slavie poate fi utiliza pentru a trata flatulenta si crampele stomacale.
Pentru a fi eficient in tratamentul sistemului digestiv, uleiul poate fi ars sau vaporizat.

Ca si emmenagogue, uleiul de salvie este un tonic specific feminin. Acesta echilibreaza toate functiile femeii, ajutand la normalizarea ciclurilor menstruale. Acesta poate reduce, de asemenea, simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile, transpiratiile nocturne si iratibilitatea. Pentru ca relaxeaza uterul, acesta poate fi utilizat pentru a usura perioadele dureroase si de relaxare din timpul nasterii. Ca o masura de precautie, uleiul de salvie nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, in special in primele trei luni.
Uleiul de salvie are efect sedativ si are puternice proprietati nervine. Prin stimularea si relaxarea sistemului nervos, acesta trateaza eficient depresia, tensiunea nervoasa, anxietatea, frica, paranoia si stresul. Uleiul de salvie va revitaliza si va inspira.
Deoarece uleiul esential de salvie este un sedativ puternic, este recomandat sa nu se foloseasca impreuna cu alcoolul.
In afara de arderea sau vaporizarea uleiului de salvie, acesta poate fi folosit, de asemenea, diluat intr-o baie. Acest lucru va ajuta in ameliorarea durerilor musculare si are, de asemenea, efecte linistitoare pentru piele, deoarece salvia este astringenta si antiinflamatoare.

Utilizat intr-o crema sau lotiune, uleiul de salvie poate fi benefic pentru probleme ale pielii, dureri de spate si de gat rigid, precum si pentru mirosurile corpului. Este deosebit de bun pentru echilibrarea productiei de sebum a pielii si pentru a curata tenul gras.

Pentru o baie de reintinerire, utilizati 5 picaturi de ulei de salvie, 4 picaturi de ulei esential de Ylang-Ylang si 3 picaturi de ulei de lemn de cedru.
Salvia, de asemenea, se poate amesteca bine cu levantica, ienupar, coriandru, lemn de santal, bergamot, lamaie si portocala.

Sursa:
http://voices.yahoo.com/the-myriad-benefits-clary-sage-essential-oil-2914050.html?cat=68
http://www.essentialoils.co.za/essential-oils/clary-sage.htm
http://www.herbshealing.com/Article_ClarySage.htm