20 mai 2014

Cum genereaza corpul nostru electricitate? Surprinzatoarele beneficii pentru sanatate ale impamantarii
Corpul nostru este capabil sa genereze energie electrica, iar aceasta capacitate este de fapt cheia sanatatii noastre. Electricitatea permite sistemului nervos sa trimita semnale la creier. Aceste semnale sunt de fapt sarcini electrice, care sunt trimise de la celula la celula, pentru a permite o comunicare aproape instantanee. Mesajele transmise prin semnale electrice in corpul nostru sunt responsabile pentru controlul ritmului batailor inimii, circulatia sangelui in corp, si mult mai mult.


Chiar si ceasul nostru biologic are o activitate electrica, in scopul mentinerii ritmului nostru circadian in echilibru. Omul este, pur si simplu, o fiinta electrica. Atunci cand activitatea electrica se opreste in corpul nostru, nu putem supravietui.

     Cum produce corpul nostru electricitate?

  

Corpul nostru poate absorbi electronii liberi din Pamant

Pamantul poarta o sarcina electrica negativa enorma si poate fi o sursa puternica si abundenta de antioxidanti si electroni liberi. Corpul nostru se conecteaza cu pamantul, in sensul ca exista un flux constant de energie intre corpul nostru si pamant. Cand punem picioarele pe pamant, absorbim cantitati mari de electroni negativi prin talpile picioarelor. Efectul este suficient pentru a mentine corpul nostru la aceeasi incarcare electrica negativa ca si pamantul. Acest proces simplu se numeste ''impamantare'' sau ''legare la pamant'', iar efectul sau este furnizarea unuia dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om. Impamantarea sau legarea la pamant calmeaza durerea, reduce inflamatia, imbunatateste somnul, imbunatateste sanatatea, si mult, mult mai mult.
Cand purtam incaltaminte din cauciuc sau plastic, suntem efectiv protejati de acest aflux benefic de electroni din pamant.

De ce este atat de important sa fim in contact cu Pamantul

Efectul puternic antioxidant al impamantarii, ajuta la atenuarea inflamatiei in tot corpul, un beneficiul potential, deoarece inflamatia este la radacina celor mai multe boli, inclusiv al bolilor de inima.
Dr. Stephen Sinatra, un cardiolog remarcabil, afirma ca inflamatia creste atunci cand sangele nostru este gros si plin de radicali liberi datorati stresului, si o multime de sarcini electrice pozitive in corpul nostru. Impamantarea amelioreaza eficient inflamatia, pentru ca ne subtiaza sangele si ne insufla ioni negativi prin talpile picioarelor. Impamantarea ajuta la subtierea sangelui prin imbunatatirea potentialului sau zeta, ceea ce inseamna ca imbunatateste energia dintre celulele rosii din sange.
Cercetarile au demonstrat ca este nevoie de aproximativ de 80 de minute pentru ca electronii liberi din pamant sa ajunga la fluxul sanguin si sa transforme sangele. Hipercoagulabilitatea sangelui contribuie la inflamatia cronica deoarece atunci cand sangele nu curge bine, oxigenul nu poate ajunge la tesuturi.

Impamantarea ajuta la neutralizarea radicalilor liberi

Cercetarile au descoperit ca daca punem picioarele pe pamant dupa o accidentare, electronii vor migra in corpul nostru si se vor raspandi in tesuturi. Orice radical liber care intra in tesutul sanatos, va fi imediat neutralizat electric. Aceste lucru se intampla deoarece electronii sunt negativi, in timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel incat acestia se anuleaza reciproc.

Radicalii liberi produsi de expunerea la soare, tigari, insecticide, pesticide, grasimi, radiatii, pentru a numi doar cateva, diminueaza continuu electronii din organism. Pur si simplu, mergand descult afara, atingand pamantul, permite ca excesul de sarcina din corpul nostru sa se descarce in Pamant, atenuand stresul din organismul nostru. Mersul pe jos descult poate ajuta la ameliorarea atacului constant al campurilor electromagnetice si a altor tipuri de radiatii de la telefoanele mobile, calculatoare si wireless.
De asemenea, se crede ca impamantarea poate ajuta la formarea apei structurate in corpul nostru. Mai mult decat atat, impamantarea calmeaza sistemul nervos simpatic, care sustine variabilitatea ritmului cardiac.

Cum sa ne conectam cu sarcinile electrice ale Pamantului

Purtarea pantofilor cu talpa de piele va permite sa ramaneti in contact cu pamantul, la fel si mersul pe jos descult, dar acest lucru trebuie facut pe o suprafata buna de impamantare, cum ar fi:

  • Nisip (plaja)
  • Iarba (preferabil umeda)
  • Pamant gol
  • Beton si caramida (atata timp cat nu este vopsit sau izolat)
  • Placi ceramice.
Urmatoarele suprafete nu sunt bune de impamantare:
  • Asfalt
  • Lemn
  • Cauciuc si plastic
  • Vinilin
  • Gudron sau asfalt.

De asemenea, orice contact direct cu un obiect bun conductor care este in legatura cu pamantul, o teava sau chiar un copac, poate fi o metoda buna de a ne incarca cu electroni negativi. O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. In timp ce facem dus, suntem in contact cu energia pamantului prin apa care curge prin tevile ingropate in pamant, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus.

Se spune ca atunci cand suntem conectati la pamant, suntem practic in contact cu orice fiinta vie conectata la pamant in momentul acela, fie ca sunt plante, animale sau alti oameni de la capatul opus al lumii.
Stai in echilibru, stai conectat, foloseste-te de cea mai puternica forma de antioxidanti antiinflamatorii din natura. Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau un medicament, ea vine direct din pamant, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai incaltarile jos!Sursa:
https://groups.google.com/forum/#!topic/ortodoxie-si-viata/e8o1nk5DKmQ

http://www.whydontyoutrythis.com/2014/03/this-is-how-your-body-generates-electricity-the-surprising-health-benefits-of-earthing.html

https://www.youtube.com/watch?v=1-NA86aAMvY#t=76