28 iulie 2014

5 Remedii din plante care pot trata boli si afectiuni oculare
Iata cinci remedii naturale din plante care trateaza bolile oculare, cum ar fi boli ale pleoapelor (blefarita), ulciorul, boli ale canalului lacrimal, conjunctivita si trachoma.

Boli ale pleoapelor (blefarita):

Flori de musetel 30g
Flori si frunze de coada soricelului 30g
Flori de soc 20g

Se amesteca ierburile. Intr-un litru de apa fiarta se pune din amestec 5g de plante si se fierbe acoperit. Cu acest ceai se curata pleoapele de mai multe ori pe zi si seara, inainte de culcare, se pune o compresa pe ochi. Dupa curatarea ochilor cu ceai caldut, ungeti pleoapele cu ulei de sunatoare.
Ulcior

Inmuiati o compresa cu vata in rachiu de casa si aplicati-o pe pleoapele inchise. Compresa se tine aproximativ 1 ora si apoi puneti o compresa cu vata imbibata in ulei de masline. Aceasta compresa se tine mai mult, si cel mai bine peste noapte. Dimineata dupa ce va treziti, clatiti pleoapele cu ceai caldut de flori de musetel. Acest ceai se prepara astfel: puneti 5g de musetel in 1/2 litri de apa fiarta; acopera ceaiul si lasa-l sa se raceasca.

Boli ale canalului lacrimal

Se vaporizeaza ochii cu ceai caldut dintr-un amestec de cantitati egale de coada soricelului si musetel.
Procedura se face dimineata si seara, timp de 25 de minute. In timpul evaporarii frecati usor in jurul tamplelor si pleoapelor cu o compresa imbibata. Cand ceaiul este rece, umeziti pleoapele. Dupa ce ungeti usor radacina nasului ai a pleoapelor cu ulei de masline caldut, acoperiti-va capul cu un prosop cald si dormiti pana dimineata. Stati intr-o camera calda. Evitati schimbarile bruste de caldura. Temperatura camerei trebuie sa fie intre 20 si 25 de grade Celsius. In timpul tratamentului trebuie sa beti un ceai din cantitati egale de frunze de menta salbatica si tulpina de cimbru. Se indulceste ceaiul cu miere si se bea caldut.

Conjunctivita

Eyebright 20g (Euphrasiae herba)
Frunze de stejar 20g
Coaja de stejar 10g
Radacina de nalba 10g
Nalba mare salbatica 10g

Se amesteca ierburile. Se toarna 1 litru de apa fiarta peste 5g din amestecul de plante si se lasa sa se raceasca acoperit. Cand ceaiul devine caldut, se filtreaza printr-un tifon dublu. Clatiti ochii cu ceai caldut si puneti o compresa cu vata imbibata cu ceai pe pleoapele inchise si lasati-o pentru o perioada lunga de timp. Se prepara un ceai din aceleasi ierburi si se bea caldut, indulcit cu miere, de 6 ori pe zi cate 1 dl la intervale regulate.

Trachoma

Frunze de ienupar 20g
Frunze de cimbru 20g
Flori de coada soricelului 20g
Coada-calului 20g
Veronica 20g (Veronicae herba)

Se amesteca ierburile. Peste un amestec de 10g de plante se toarna 1 litru de apa fiarta, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca. Cand ceaiul s-a racit se strecoara printr-un tifon dublu. Clatiti ochii dimineata si seara. Se prepara un ceai din aceleasi ierburi si se bea caldut, indulcit cu miere, de 6 ori pe zi cate 1 dl la intervale regulate.Sursa:

http://pioneerthinking.com/health/5-herbal-remedies-that-treat-eye-disorders-and-diseases#more-548