9 noiembrie 2014

7 motive pentru care este bine sa mancati zilnic mango
Mango este un fruct extrem de sanatos daca este consumat zilnic. Fructul de mango este plin de substante nutritive si vitamine, si ofera un numar mare de beneficii pentru sanatate. Puteti adauga acest fruct in diferite feluri de mancare, inclusiv in pireuri, salate sau consumat pur si simplu ca o gustare sanatoasa. Includeti acest fruct copt si zemos in dieta zilnica si bucurati-va de gustul sau fantastic si de beneficiile incredibile pentru sanatate.Iata cateva motive pentru care trebuie sa mancam mango in fiecare zi:1. Intareste sistemul imunitar

Pentru intarirea sistemului imunitar, adaugati mango in dieta voastra zilnica. Fructul de mango este bogat in betacaroten, care este un puternic antioxidant care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi si este, de asemenea, bogat in vitamina C, care intareste sistemul imunitar.

2. Ajuta la prevenirea cancerului

Datorita continutului ridicat de vitamine antioxidante, s-a dovedit ca mango reduce riscul de cancer. Conform unui studiu, compusii, cum ar fi astragalin, quercetin, acid galic, isoquercetin, metil-galat si fisetin, protejeaza organismul impotriva cancerului de san, de colon, de prostata si leucemie. Consumarea fructului de mango este una dintre modalitatile cele mai delicioase pentru a reduce riscul de cancer.

3. Imbunatateste functia cerebrala

Fructele de mango sunt bogate in vitamina B6, care este esentiala pentru sistemul nervos si functionarea creierului. Mai mult decat atat, vitamina B6 ajuta la formarea mai multor neurotransmitatori cerebrali care sunt responsabili de un somn sanatos si de imbunatatirea starii de spirit. Mango contine, de asemenea, glutamina, un aminoacid important, care ajuta la imbunatatirea concentrarii si a memoriei.

4. Protejeaza ficatul

Fructele de mango protejeaza, de asemenea, ficatul. Fructele de mango sunt bogate in antioxidanti puternici si ajuta la curatarea ficatului de toxine daunatoare. Includerea fructelor de mango in dieta zilnica este una dintre cele mai eficiente modalitati de a va mentine un ficat sanatos.

5. Reduce colesterolul

Fructele de mango au o mare varietate de beneficii pentru sanatate. Reducerea nivelului de colesterol este unul dintre ele. Mango este foarte bogat in fibre si pectina, care ajuta la reducerea nivelului colesterolului. Mango poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale crescute, datorita continutului ridicat de potasiu.

6. Controleaza cresterea in greutate

Daca doriti sa tineti greutatea sub control, ar trebui sa luati in considerare includerea fructelor de mango in dieta zilnica. Coaja de mango ajuta, de asemenea, la controlul cresterii in greutate. Extrasul din coaja de mango poate inhiba dezvoltarea celulelor adipoase umane si poate ajuta la mentinerea greutatii.

7. Imbunatateste sistemul digestiv

Nu in ultimul rand, unul dintre motivele pentru care este bine sa mancam mango este pentru ca acest fruct delicios ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv. Mango este o excelenta sursa de fibre, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Un mango furnizeaza aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre necesare. Un alt nutrient util pentru digestie este potasiul, care poate fi, de asemenea, gasit in mango. Deficitul de potasiu poate provoca dezechilibre de lichid in organism si constipatie. Un fruct de mango contine aproximativ 560 mg de potasiu si este 16% din doza zilnica de potasiu necesara.

Fructele de mango sunt nu numai gustoase, dar sunt sanatoase si pline de vitamine si subsatnte nutritive esentiale, care sunt necesare pentru un organism sanatos.Sursa: amerikanki