8 decembrie 2014

De ce este bine sa consumam Teff




Teff-ul (Eragrostis tef) este o cereala africana care creste in Etiopia si Eritreea, fiind considerata printre primele cereale cultivate de catre oameni. Cercetarile au demonstrat ca teff-ul are un continut bogat in fibre alimentare, aminoacizi, proteine, calciu si fier. Pe langa acestea, meiul etiopian contine vitamina C, magneziu, potasiu, fosfor si zinc.

Este o sursa importanta de aminoacizi esentiali, in special lizina, aminoacidul care deseori lipseste din produsele cerealiere. Teff-ul contine mai multa lizina decat orzul, meiul, graul si mai putina decat orezul sau ovazul.

Teff-ul este indicat pentru cei care vor sa piarda in greutate, oferind o senzatie de satietate. Este o alegere buna pentru cei care au diabet datorita capacitatii sale de a ajuta la reglarea zaharului din sange. Teff-ul este, de asemenea, benefic pentru sanatatea colonului.




Teff-ul nu contine gluten, castigandu-si popularitatea in industria alimentara din SUA, ca o cereala alternativa pentru persoanele care prezinta intoleranta la gluten, fiind consumata de catre persoanele cu boala celiaca. Faina de Teff este, de asemenea, o alegere buna pentru cei care vor sa faca produse de patiserie fara gluten.

Teff-ul contine cel mai ridicat nivel de calciu decat oricare alta cereala. Cu 123 mg per ceasca, o portie de Teff ofera mai mult calciu decat unele produse lactate. Teff-ul contine, de asemenea, o cantitate mare de vitamina C, care este o caracteristica rara in familia cerealelor.


Semintele de teff sunt foarte mici, apropiate de dimensiunea semintelor de mac. Semintele de teff sunt, de obicei, transformate in faina care este folosita pentru a coace ''injera''. Injera (paine traditionala etiopiana) este o lipie acra ca o clatita fermentata, care este preferata in dieta etiopiana si eritreeana.

Foto: food.amerikanki.com




Sursa: Wikipedia

http://biblioteca.regielive.ro/referate/industria-alimentara/teff-cereala-africana-159388.html

http://food.amerikanki.com/healthy-reasons-eat-teff/