16 decembrie 2014

Ghidul pentru pozitiile de somn
Felul in care dormi spune intr-un fel cine esti cu adevarat. Profesorul Chris Idzikowski, director la Sleep Assessment and Advisory Service, a analizat cele mai frecvente sase pozitii de somn intr-un sondaj realizat cu 1000 de participanti si a constatat ca nu numai ca aceste pozitii afecteaza sanatatea noastra, dar acestea sunt legate, de asemenea, de anumite tipuri de personalitate.
Ce spune pozitia de somn despre tine?

Foto: thecollectiveint.com
Pozitia ''cadere libera''

Pozitia: Intins pe stomac, cu mainile pe perna si capul intors intr-o parte.
Personalitate: Cei care dorm in aceasta pozitie sunt adesea oameni extrovertiti si indrazneti. Ei par curajosi, dar sunt oameni cu adevarat sensibili care nu suporta critica.
Beneficii pentru sanatate: Aceasta pozitie sau orice pozitie in care esti culcat cu fata in jos, este benefica pentru digestie.

Foto: thecollectiveint.com
Pozitia ''fetus''

Pozitia: Ghemuit pe o parte. Aceasta este pozitia de dormit cea mai comuna, adoptata de aproape 41% din cele 1000 de persoane care au participat la sondajul profesorului Idzikowski.
Personalitate: Cei care dorm in aceasta pozitie sunt persoane dure la suprafata, dar timizi si sensibili in interior.
Beneficii pentru sanatate: Dormitul pe partea stanga poate provoca stres asupra organelor vitale (ficat, stomac, plamani), deci, daca alegeti aceasta pozitie, este bine sa o faceti pe partea dreapta.


Foto: thecollectiveint.com

Pozitia lateral, cu mainile pe langa corp

Pozitia: Intins pe o parte, cu ambele brate pe langa corp.
Personalitate: Cei care dorm in aceasta pozitie sunt persoane sociabile, comode. Dezavantaje: tendinta de a avea incredere in oricine, sunt usor de pacalit.
Beneficii pentru sanatate: Aceasta pozitie mentine coloana vertebrala dreapta, fiind benefica pentru cei care sufera de dureri de spate.

Foto: thecollectiveint.com


Pozitia lateral, cu mainile intinse in fata

Pozitia: Pe o parte, cu ambele brate in fata.
Personalitate: Cei care dorm in aceasta pozitie sunt deschisi la lucruri noi, dar, de asemenea, sunt suspiciosi si cinici. Le trebuie mult timp sa ia o decizie - cantarind in mod repetat argumentele pro si contra - dar odata ce fac o alegere, ei nu se razgandesc niciodata si nu regreta.
Beneficii pentru sanatate: Aceasta pozitie ajuta la atenuarea unor probleme asociate cu boala de reflux de acid si apnee in somn. Daca aceste simptome sunt manifestari obisnuite, ar fi bine sa consultati un specialist.

Foto: thecollectiveint.com


Pozitia soldatului

Pozitia: Intins pe spate, cu ambele brate pe langa corp.
Personalitate: Aceste persoane sunt in general linistite si rezervate. Ei isi seteaza standarde foarte ridicate pentru ei insisi si pentru altii.
Beneficii pentru sanatate: Cercetarile au dovedit ca dormitul pe spate poate duce la sforait si la dificultati de respiratie.

Foto: thecollectiveint.com

Pozitia ''steluta de mare''

Pozitia: Intins pe spate, cu bratele intinse in jurul capului.
Personalitate: Aceste persoane sunt buni ascultatori si prieteni buni. Sunt intotdeauna dispusi sa ofere ajutor si, in general, nu le place sa fie in lumina reflectoarelor.
Beneficii pentru sanatate: La fel ca si pozitia soldat, pozitia ''steluta de mare'' duce la sforait si la probleme de respiratie in timpul somnului.

Sursa: thecollectiveint.com