15 august 2016

Modalitati interesante de utilizare a cafelei si a zatului de cafeaPentru multi dintre noi, cafeaua este o parte esentiala a vietii noastre de zi cu zi. Dar stiati ca exista si alte utilizari pentru cafea?
Moduri de utilizare a cafelei pentru corp si par

Exfoliaza
Adauga zat de cafea la orice scrub facut in casa pentru o mai buna exfoliere. Acesta curata eficient celulele moarte de pe piele, ajutand celulele noi ale pielii sa iasa la suprafata.

Reduce aparitia celulitei
Faceti-va un scrub anticelulita. Se amesteca impreuna zat proaspat de cafea, frunze uscate de salvie si ulei de nuca de cocos topit. Frecati cu acest amestec picioarele, burta sau oricare alt loc unde celulita este vizibila. Atat zatul de cafea cat si frunzele de salvie ajuta la reducerea celulitei si la cresterea circulatiei.

Inchide culoarea parului
Clatiti-va parul cu cafea naturala pentru obtinerea unei culori inchise a parului, care este o alternativa naturala la vopselele de par chimice.

Elimina mirosul de pe maini
Adaugati zat de cafea intr-un castron mic si amestecati cu o cantitate mica de sapun lichid. Dupa ce ati tocat ceapa sau usturoi, luati o cantitate mica din acest amestec si frecati-l in maini. Apoi clatiti-va bine.

Sampon uscat pentru par
Faceti un sampon uscat rapid pentru par. Se amesteca zatul de cafea proaspat cu pulbere arorut (arrowroot), ajustand cantitatile pentru a se potrivi cu nuanta parului (este bine sa rasniti cafeaua pentru a obtine o pulbere mai fina). Folositi o perie pentru a aplica amestecul la radacina parului si pe firele de par. Lasati-l sa stea cateva minute pentru a absorbi excesul de ulei, apoi periati-l.Parul va arata mai proaspat si va mirosi mai bine.


Utilizarea zatului de cafea in casa

Ascundeti zgarieturile de pe orice suprafata de lemn
Faceti o pasta din zat proaspat, neutilizat de cafea si o cantitate mica de ulei de gatit (Orice ulei va functiona). Frecati cu acest amestec mobilierul pemtru a minimiza zgarieturile.

Hraneste plantele de casa
Adauga zat de cafea (folosita sau proaspata) la plantele din casa si amestecati-l cu pamantul din ghiveci. Zatul de cafea este bogat in azot si este foarte bun pentru plantele de apartament.

Elimina mirosurile
Doriti sa scapati de mirosurile neplacute din casa? Umpleti o tava de placinta cu zat proaspat de cafea si puneti-o in zona in care doriti. Cafeaua va absorbi mirosurile din acea zona. Aceasta metoda functioneaza si pentru mirosurile neplacute din frigider!
Sursa: www.diynatural.com