20 septembrie 2016

Beneficiile papadiei pentru sanatate




Papadia a fost folosita de secole pentru imbunatatirea starii de sanatate. Este plina de vitamine, minerale si alte substante chimice naturale pe care organismul le poate utiliza pentru a depasi boala. Nu numai ca are utilizari medicale, dar are, de asemenea, si utilizari culinare populare.

Se crede ca papadia isi are originea in Europa si Asia, dar poate fi gasita acum in toata emisfera nordica, inclusiv in Statele Unite ale Americii. Cei mai multi oameni considera papadia o buruiana. Cu toate acestea, papadia este cultivata pentru uz medical si alimentar. Atunci cand este utilizata in scop medicinal, papadia poate fi consumata sub forma de pudra sau lichida.

O ceasca de frunze de papadie contine:

112% din doza zilnica recomandata de vitamina A
532% din doza zilnica recomandata de vitamina K
32% din doza zilnica recomandata de vitamina C
103 mg de calciu
1,7mg de fier
218 mg de potasiu.


Papadia este, de asemenea, o sursa buna de betacaroten, luteina, vitamina H, care s-a dovedit ca ajuta la pierderea in greutate si alte elemente nutritive. Frunzele de papadie adauga culoare si textura la salate si supe. Frunzele de papadie se recolteaza primavara devreme, inainte sa infloreasca planta, altfel vor fi amare.

Radacina este de asemenea utilizata in scopuri culinare. Aceasta poate fi adaugata la supe sau poate fi macinata si prajita pentru a face o bautura similara cu cafeaua, fara efecte secundare negative. Radacina de papadie este plina de vitamine, minerale si micronutrienti, inclusiv inulina, care este de ajutor in diabetul zaharat.
Consumul excesiv al cafelei din papadie ajuta la stimularea sistemului digestiv. Cel mai bine este sa se recolteze radacinile primavara devreme sau toamna tarziu, atunci cand cele mai multe dintre substantele nutritive sunt stocate acolo. Florile sunt folosite pentru a face vin de papadie si blinele de papadie. Ele sunt bune pentru luteolina, care are proprietati antioxidante, antiinflamatoare si anticancerigene.




Beneficiile papadiei pentru sanatate

Papadia a fost asociata cu imbunatatirea functiei hepatice si a bolilor hepatice, cum ar fi hepatita si icterul. Este un diuretic puternic, care nu diminueaza potasiul din organism. S-a dovedit ca are beneficii in cazul constipatiei si diareei. Purifica sangele, curata sistemul digestiv, elimina metalele grele din organism si poate ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi. S-a dovedit ca ajuta la pierderea in greutate, vindeca acneea, scade tensiunea arteriala, in anemie, reduce nivelul colesterolului seric, reduce simptomele cauzate de excesul de acid gastric si de gaze, ajuta in unele tipuri de cancer si ajuta la controlul diabetului zaharat, toate fara efecte secundare negative.

Cum sa utilizam papadia?

Doza recomandata pentru ceaiul din frunze de papadie este de 1-2 lingurite infuzate in apa fierbinte, de 3 ori pe zi.

Pentru ceaiul din radacina de papadie, doza recomandata este de 1/2-2 lingurite infuzate in apa fierbinte, de 3 ori pe zi.

Daca capsulele sunt din frunze sau radacina, doza recomandata este de 500 mg de 3 ori pe zi.

Doza recomandata pentru tinctura de frunze si tinctura de radacina este de 100-150 picaturi de 3 ori pe zi.




Precautii

Desi nu exista efecte secundare negative atunci cand consumati papadie, unii oameni pot fi alergici la aceasta planta, avand eruptii sau rani la nivelul gurii. Daca sunteti alergic la iod, coada soricelului, ambrozie, galbenele, crizanteme, musetel sau margarete, ar trebui sa evitati sa luati papadie. Papadia ar putea provoca acid si arsuri la stomac la unele persoane. Daca aveti probleme cu vezica biliara sau calculi biliari, ar trebui sa consultati un medic inainte sa luati papadie. Papadia este un diuretic si poate face ca organismul dumneavoastra sa elimine mai repede decat in mod normal orice medicament pe care il luati. Consultati un medic daca luati litiu, antibiotice chinolone si antiacizi.






Sursa: http://www.naturalremedies.org/