20 noiembrie 2016

Ghimbirul este de 10,000 de ori mai puternic decat chimioterapia

Ghimbirul este una dintre cele mai puternice plante medicinale din lume. Studiu dupa studiu arata ca acesta are proprietati antioxidante si efecte antiinflamatorii, proprietati medicinale si multe altele. Iar acum cercetarile arata ca poate preveni si vindeca cancerul.

Cat de puternic este ghimbirul?

Potrivit unui studiu, compusul numit 6-shogaol gasit in ghimbir este de 10,000 de ori mai eficient decat chimioterapia. Acest compus distruge numai celulele canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase. Este demn de remarcat faptul ca ghimbirul crud are cantitati mai mari de 6-shogaol decat ghimbirul sub forma de pulbere.

Un studiu efectuat pe animale de catre Universitatea de Stat din Georgia a constatat ca utilizarea ghimbirului poate reduce dimensiunea tumorii prostatei cu 56%. S-a constatat, de asemenea, ca reduce inflamatia si creste aportul de antioxidanti.
Alte beneficii ale ghimbirului

Trateaza greata si varsaturile - Cercetarile arata ca ghimbirul poate trata greata si varsaturile. Poti experimenta aceste beneficii luand 1-1.5 grame de ghimbir.
Cu toate ca ghimbirul este considerat sigur, discutati cu medicul dvs inainte sa consumati o cantitate mai mare daca sunteti gravida. Unii cred ca o cantitate mai mare de ghimbir poate creste riscul de avort spontan, dar in prezent nu exista studii care sa sustina acest lucru.

Trateaza osteoartrita - Osteoartrita este o afectiune comuna, care poate cauza rigiditate si dureri articulare. Acest studiu a constatat ca pacientii experimenteaza mai putina durere dupa ce au luat extract de ghimbir.
Un alt studiu a constatat ca o combinatie de ghimbir, mastic, scortisoara si ulei de susan, poate reduce durerea si rigiditatea la pacientii cu osteoartrita, atunci cand este aplicata local.

Reduce durerile musculare si durerea - Conform acestui studiu, administrarea a 2 grame de ghimbir pe zi, timp de 11 zile, poate reduce durerile musculare.

Scade nivelul zaharului din sange - Acest domeniu de cercetare este relativ nou, dar ghimbirul poate avea un efect antidiabetic puternic. S-a dovedit ca ghimbirul reduce nivelul zaharului din sange si imbunatateste diversi factori de risc ai bolilor de inima la pacientii cu diabet zaharat de tip 2.

Reduce durerile menstruale - Femeile pot beneficia de efectele ghimbirului in timpul ciclului menstrual. Acest studiu a constatat ca, luand 1 gram de pudra de ghimbir pe zi, in primele trei zile ale perioadei menstruale, poate reduce durerea. Ghimbirul s-a dovedit la fel de eficient ca ibuprofenul si acidul mefenamic.

Ajuta la reducerea nivelului colesterolului - Nivelurile ridicate de lipoproteine LDL (colesterolul ''rau'') sunt legate de un risc crescut al bolilor de inima. Potrivit unui studiu efectuat pe 85 de persoane timp de 45 de zile, s-a dovedit ca 3 grame de pulbere de ghimbir au provocat reduceri semnificative in majoritatea markerilor de colesterol.

Lupta impotriva maladiei Alzheimer si imbunatateste functiile creierului - Stresul oxidativ si inflamatia cronica poate accelera procesul imbatranirii. Acestea sunt considerate a fi printre factorii-cheie ai aparitiei maladiei Alzheimer si a declinului cognitiv legat de varsta.
Exista unele dovezi ca ghimbirul poate poate imbunatati in mod direct functionarea creierului. Intr-un studiu efectuat pe 60 de femei de varsta mijlocie, s-a demonstrat ca extractul de ghimbir imbunatateste timpul de reactie si a memoriei de lucru.

Ingredientul activ din ghimbir poate ajuta in lupta contra infectiilor - Gingerolul, substanta bioactiva din ghimbirul crud, poate ajuta la scaderea riscului de infectii. De fapt, extractul de ghimbir poate inhiba inmultirea diferitelor tipuri de bacterii. Este foarte eficient impotriva bacteriilor orale legate de bolile inflamatorii ale gingiilor, cum ar fi gingivita si periodontita.
Ghimbirul crud poate fi, de asemenea, eficient impotriva virusului VRS (virusul respirator sincitial) , o cauza comuna a infectiilor respiratorii.

Ghimbirul poate ajuta in tratarea indigestiei cronice - Indigestia cronica (dispepsie) se caracterizeaza prin dureri recurente si disconfort in partea superioara a stomacului. Se crede ca golirea intarziata a stomacului este un factor major al indigestiei. Interesant este faptul ca ghimbirul s-a dovedit ca accelereaza golirea stomacului la persoanele cu aceasta afectiune. Potrivit unui studiu, 1,2 grame de pulbere de ghimbir luate inainte de masa accelereaza golirea stomacului cu 50%.Sursa:

http://blogs.naturalnews.com/ginger-10000-times-stronger-chemo-study-shows

https://authoritynutrition.com/11-proven-benefits-of-ginger