7 remedii naturale pentru eczeme





Eczema este o stare medicala care afecteaza pielea. Este frecventa la sugari si la copiii mici. Cu toate acestea, medicii spun ca eczema poate afecta, de asemenea, si adultii.

Ea apare in anumite zone ale pielii si se caracterizeaza prin:

  • Vezicule
  • Exfoliere
  • Inflamatie (umflare, iritare si caldura)
  • Umflaturi rosii mici
  • Zone intunecate pe piele (hiperpigmentare)
  • Uscaciune
  • Ingrosarea pielii afectate ca urmare a scarpinarii frecvente



Eczema este frecvent insotita de mancarime. Uneori, aceasta senzatie este atat de intensa incat este imposibil sa controlezi nevoia de a scarpina zona afectata. Scarpinarea constanta duce de multe ori la durere si sangerare. Aceste rani deschise, de obicei, se infecteaza si se inflameaza.

Iata cateva remedii naturale care ajuta mult in tratarea eczemelor si la atenuarea simptomelor:

1. Ulei de cocos

Uleiul de cocos poate fi folosit pentru a imbunatati starea pielii, dintilor si parului. Expertii au constatat, de asemenea, ca functioneaza bine in tratamentul eczemelor datorita proprietatilor sale antimicrobiene, antioxidante, antibacteriene si antifungice. Masati usor cu ulei de cocos zona afectata. Se repeta acest tratament de 3-4 ori pe zi pentru a hidrata pielea.

2. Aloe Vera

Este unul dintre cele mai bune remedii pentru eczeme. Aplicati gel de aloe vera pe zona afectata de eczema si lasati-l timp de cateva ore, pentru a se absorbi complet.

3. Ceai verde

Beti ceai verde regulat daca va confruntati cu eczeme. Acesta este plin de antioxidanti puternici care intaresc imunitatea, permitand organismului sa lupte impotriva inflamatiei. Ceaiul verde va ofera, de asemenea, si alte beneficii.

4. Bai cu magneziu

Daca aveti eczeme, suferiti probabil de un deficit de magneziu. In cazul in care organismul are deficit de magneziu el produce histamine. Histaminele provoaca mancarimi ale pielii si pete rosii. Baile cu magneziu pot imbunatati starea pielii afectata de eczeme.

Incercati aceasta reteta de baie cu magneziu:

  • 1-2 cesti de sare Epsom (sulfat de magneziu, sare amara)
  • 1/2 ceasca de sare de Himalaya sau sare de mare
  • 1/2 lingurita de extract natural de vanilie
  • 10-15 picaturi de ulei esential (de preferinta lavanda sau menta)

5. Hamamelis

Aplicati hamamelis pe zona afectata in mod regulat pentru a reduce mancarimea si inflamatia. Expertii sugereaza folosirea lichidului de la planta, deoarece ofera un efect instant. Se inmoaie un tampon de vata in extract de hamamelis si se tamponeaza zona afectata.

6. Mierea de Manuka

Oamenii de stiinta au aratat ca mierea de Manuka este eficienta in reducerea petelor rosii si solzoase comune pentru eczeme, datorita proprietatilor sale antiseptice.

Topiti 2 linguri de ceara de albine intr-o cratita mica. Se amesteca cu 2 linguri de miere de Manuka si 2 linguri de ulei de masline. Se transfera amestecul intr-un borcan steril, se pune capacul si se pastreaza la frigider. Aplicati amestecul direct pe zona de piele afectata.

7. Frunze de migdale

Zdrobiti cateva frunze de migdale. Puneti-le in apa si amestecati-le bine pana se formeaza o pasta. Aplicati acest remediu pe pielea afectata pentru a reduce simptomele.


Nota: Asigurati-va ca discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza oricare dintre remediile mentionate mai sus pentru eczeme.





Sursa: healthyfoodhouse






7 motive pentru care ar trebui sa bem ceai de ghimbir





Nu va costa nimic sa incercati aceasta bautura de ghimbir care are o multime de avantaje pentru sanatate. Aceasta va va tine departe de raceala si gripa in zilele de toamna.






Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de ghimbir:


  • Acesta intareste sistemul imunitar
  • Grabeste recuperarea atunci cand sunteti bolnavi
  • Calmeaza iritatiile stomacale
  • Are un impact favorabil asupra sistemului nervos
  • Stimuleaza activitatea intestinelor, calmeaza flatulenta
  • Stimuleaza circulatia
  • Acesta va incalzeste mai bine decat orice patura

Ingrediente:

1 bucata de ghimbir proaspat (de 2-3 cm lungime)
1 litru de apa
cateva linguri de miere
1 lamaie


Mod de preparare:

Curatati ghimbirul de coaja si taiati-l in felii subtiri. Puneti ghimbirul intr-un vas cu apa. Se fierbe aceasta radacina aromatica, cel putin 15- 20 de minute pe foc mic. Apoi, puneti ghimbirul departe de foc si lasati-l sa stea timp de 5 minute. Strecurati lichidul si apoi indulciti-l cu miere si adaugati lamaie, dupa gust.






Sursa: healthyfoodhouse





9 alimente si plante care protejeaza si imbunatatesc vederea




Cercetatorii nutritionisti au descoperit o serie de substante nutritive care sunt esentiale pentru sanatatea ochilor. Una dintre principalele cauze ale orbirii si a pierderii vederii la adultii de peste saizeci de ani este degenerescenta maculara care afecteaza milioane de oameni. Factorii care cresc riscul sunt fumatul, dieta saraca, obezitatea, hipertensiunea arteriala, antecedente familiale, imbatranire, si o gena nou decsoperita, care este asociata cu degenerescenta maculara.


O alta cauza foarte frecventa de orbire este cataracta. Cataracta inseamna opacifierea cristalinului din interiorul ochiului care duce la o scadere a vederii si se trateaza conventional prin interventie chirurgicala.

Exista cateva suplimente simple care pot reduce semnificativ problemele vederii si ar putea imbunatati chiar vederea. Cercetarile au aratat ca dieta si suplimentele pot fi folosite pentru a trata sau preveni aceste conditii.

Deci, care sunt acele substante nutritive care pot preveni problemele de vedere si o pot imbunatati?




Luteina si zeaxantina

Luteina si zeaxantina fac parte din familia carotenoidelor si sunt foarte importante pentru vedere. Puteti obtine luteina din alimente, cum ar fi, spanacul, varza, brocoli, dar probabil insuficienta. Pentru a obtine efectul deplin se pot lua suplimente. Luteina si zeaxantina pot fi un izvor de sanatate pentru ochi si pot preveni pierderea vederii la adulti. Doza recomandata pentru luteina este de 10 mg pe zi pentru preventie generala si de la 20 la 40 mg daca aveti deja degenerescenta maculara.

Antioxidantii

Antioxidantii protejeaza celulele din corpul nostru si reduce riscul piererii vederii in special la grupurile de risc mai mare. Antioxidantii pot reduce, de asemenea, riscul de cataracta. Se recomanda sa luati multivitamine care contin cel putin 500 mg de vitamina C, 400 UI de vitamina E, 15 mg de betacaroten si 80 mg de zinc pe zi. S-a demonstrat ca zincul ajuta la protejarea ochilor de efectele nocive ale luminii si incetineste pierderea vederii in cazul degenerescentei maculare.

Acizii grasi Omega 3

Omega 3, care se gaseste in pestele gras, poate ajuta la protejarea ochilor si la mentinerea vederii.

Seleniu

Seleniul este un mineral care poate ajuta la prevenirea cataractelor, a degenerescentei maculare, si poate imbunatati, de asemenea, ochii uscati si starea generala de sanatate a ochilor. Surse naturale de seleniu: homar, ton, creveti, stridii, hering, ficat, oua, sunca, carne de vita, pui, miel, vitel, nuci de Brazilia, ovaz, orez brun, usturoi, broccoli, germeni de grau, cereale integrale, ciuperci, struguri rosii si seminte de susan.

Afine si coacaze rosii

Acestea sunt bogate in antioxidanti puternici si pot ajuta la protejarea retinei, reducand riscul de cataracta. De asemenea, acestea pot ajuta la imbunatatirea alimentarii cu sange a ochiului.

Taurina

Taurina este un aminoacid care este esential pentru functionarea buna a ochilor. Taurina se poate gasi in mod natural in alimente, in special in fructe de mare si carne.

Euphrasia (Floare de ochi, silur)

Aceasta planta este indicata pentru ochi obositi, dureri oculare, vedere incetosata, dureri de cap si vedere dubla. Aceste simptome apar de multe ori dupa lectura, lucrul cu calculatorul sau alte activitati apropiate care implica sarcini vizuale obositoare.

Vitamina B2 (riboflavina)

Vitamina B2, alaturi de alte elemente nutritive, este importanta pentru vederea normala si poate ajuta la prevenirea cataractei. Cele mai bune surse de riboflavina sunt: drojdia de bere, migdale, cereale integrale, germeni de grau, orez salbatic, ciuperci, lapte, iaurt, oua, broccoli, varza de Bruxelles si spanac. Faina si cerealele sunt adesea fortificate cu riboflavina.

Yumberry

''Yumberry'' OPC (Oligomeric Proantocianidinele) este un fel de pigment solubil in apa si este unul dintre cele mai importante tipuri de pigmenti care compun coloritul petalelor florilor si al fructelor. Este un antioxidant foarte eficient. Organismul uman nu poate produce OPC de la sine ca plantele care sunt singura sursa de OPC. Eficacitatea OPC de antioxidare este de 20 de ori mai mare decat cea a vitaminei C si de 50 de ori mai mare decat vitamina E. Este foarte important in protejarea vederii si opreste formarea cataractei.







Sursa: healthyandnaturalworld





Cum tratam infectiile urinare in mod natural




Infectiile tractului urinar (UTI) sunt o problema cu care milioane de oameni se confrunta an de an. Desi barbatii pot dezvolta si ei aceste infectii, acestea sunt mult mai frecvente la femei.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca credeti ca ati putea fi afectati de aceasta boala comuna este sa verificati simptomele.

Simptomele:

  • O senzatie de arsura dureroasa atunci cand urinati
  • Temperatura ridicata si febra
  • Simtiti nevoia de a urina mai des, dar cand o faceti, urinati putin
  • Urme de sange in urina
  • Urina este inchisa la culoare
  • Disconfort in abdomen si pelvis
  • Urina are un miros ciudat.

Este important sa retineti ca cel mai bine este sa tratati UTI de indata ce observati semnele acesteia iar daca dureaza mai mult de doua zile este necesara o interventie medicala. Acest lucru se datoreaza faptului ca infectia netratata poate infecta rinichii si poate deveni o problema mult mai grava.

Tratament natural

Cele mai multe infectii ale tractului urinar pot fi tratate usor prin metode naturale. Cele mai eficiente metode care atenueaza simptomele UTI sunt urmatoarele:

Consum crescut de lichide

Este bine sa consumati o cantitate mare de lichide atunci cand aveti o infectie in tractul urinar. Hidratarea va ajuta sistemul imunitar sa detoxifice zona infectata mult mai repede. Evitati bauturi care contin cafeina, alcool, precum si cantitati mari de zahar, deoarece acestea vor contribui la deshidratare.




Bicarbonat de sodiu si apa

Amestecati intr-un pahar de apa o lingurita de bicarbonat de sodiu - va contribui la eliminarea aciditatii prezente in tractul urinar.

Ananasul

Enzima din ananas numita bromelaina a fost testata si s-a dovedit ca ajuta in tratarea infectiilor urinare. Functiiile antiinflamatoare ale acestui fruct gustos ajuta la tratarea simptomelor mult mai rapid atunci cand sunt combinate cu alte metode. Cititi mai multe in articolul meu Cum poate fi folosit ananasul ca un medicament.

Coacazele si afinele

Daca nu va place ananasul, aceste doua tipuri de fructe de padure sunt, de asemenea, puternice impotriva infectiilor si pe care le puteti include cu usurinta in dieta voastra. Aceste fructe contin antioxidanti care contribuie la functionarea sanatoasa a vezicii urinare.

Vitamina C

O cantitate importanta de vitamina C in dieta voastra este esentiala pentru mai multe functii ale organismului. Medicii au observat ca vitamina  C este deosebit de buna la acidifierea urinei, prevenind prin acest lucru dezvoltarea bacteriilor.

Iaurtul  

Bacteriile sanatoase din iaurt joaca un rol important in tratarea infectiilor urinare. Evitati iaurturile aromatizate care contin zahar. Consumati iaurt simplu neindulcit.

Otetul de mere

Enzimele prezente in otetul de mere contracareaza dezvoltarea bacteriilor in vezica urinara. Incercati sa consumati 2-3 linguri pe zi, amestecate cu un pahar mare de apa pentru cele mai bune rezultate. Puteti gasi aici Beneficiile pentru sanatate ale otetului de mere.

Extract din seminte de grapefruit (GSE)

GSE provine din coaja si semintele de grapefruit si are actiune antibacteriana, antifungica si antivirala. Centrul Medical din Maryland recomanda sa se ia capsule de 100 mg de GSE sau 5-10 picaturi (in bautura preferata) de 3 ori pe zi. Grapefruit-ul poate interactiona cu o varietate larga de medicamente, prin urmare, inainte de a incepe tratamentul discutati cu medicul dumneavoastra.

Prevenirea problemelor viitoare


  • Hidratati-va pe tot parcursul zilei, beti multa apa sau ceaiuri din plante
  • Concentrati-va pe o dieta echilibrata constand din alimente nutritive si consistente
  • Urinati imediat dupa actul sexual
  • Stergeti-va din fata spre spate dupa fiecare folosire a toaletei
  • Nu tineti niciodata urina pentru perioade prelungite de timp
  • Faceti baie intr-o cabina de dus in loc de cada, deoarece poate fi un teren propice pentru infectii.



Sursa: healthyandnaturalworld